Νίκος Τσιαμήτρος: Ο ασφαλιστικός κλάδος είναι βασικός πυλώνας στην οικονομική και κοινωνική ζωή μας…

Με εκπροσώπους του ασφαλιστικού κλάδου συναντήθηκε ο Υποψήφιος Βουλευτής Ημαθίας με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κ. Νίκος Τσιαμήτρος. Υποδέχθηκε στο πολιτικό του γραφείο στη Βέροια, το Διοικητικό Συμβούλιο  του Σωματείου Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ημαθίας «Σ.Α.Π.Η.» το οποίο ενημέρωσε τον κ. Τσιαμήτρο για τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Όπως τονίστηκε στην συζήτηση, οι ασφαλιστικοί πράκτορες ζητούν, μεταξύ άλλων, την θεσμοθέτηση κινήτρων όπως η φοροαπαλλαγή για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια Ζωής και Υγείας. Επίσης ένα άλλο θέμα που απασχολεί τον κλάδο, είναι η ορθή φορολογική αντιμετώπιση της καταβολής αποζημίωσης και η απαλλαγή ΦΠΑ σε εμπορικές πράξεις μεταξύ Μεσίτη ασφαλίσεων και Πράκτορα Ασφαλίσεων κ.α.

Ο Υποψήφιος Βουλευτής κ. Νίκος Τσιαμήτρος από την δική του πλευρά στάθηκε αλληλέγγυος στα προβλήματα που του τέθηκαν από τους ασφαλιστικούς πράκτορες και δήλωσε:

«Η ιδιωτική ασφάλιση είναι ένας βασικός πυλώνας στην οικονομική και κοινωνική μας ζωή. Πρέπει να υπάρξουν κίνητρα και φοροελαφρύνσεις για την ενίσχυση της ιδιωτικής υγείας. Και εμείς ως πολίτες, αλλά πολύ περισσότερο η πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τον ασφαλιστικό κλάδο από τα κρούσματα αθέμιτου ανταγωνισμού που παρουσιάζονται. Προς αυτήν την κατεύθυνση δηλώνω ότι θα γίνω η φωνή τους για να ξεπεραστούν όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα που υπάρχουν και θα παρουσιάζονται στον κλάδο» τόνισε ο κ. Τσιαμήτρος.