Νίκος Τσιαμήτρος: Νέους κοιτώνες στην Σχολή της Αστυνομίας, για την ασφάλεια και την οικονομική ζωή της Βέροιας

Σε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι επαφές με πολίτες, φορείς και συλλόγους, του υποψηφίου βουλευτή Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κ. Νίκου Τσιαμήτρου.

Σήμερα Τρίτη επισκέφθηκε, την Διοικήτρια της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αστυνομική Υποδιευθύντρια κα. Σοφία Γαϊτανίδου και τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων κ. Παναγιώτη Χαρέλα.

Στην συνάντηση που έγινε στην Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος που βρίσκεται στο Πανόραμα Βέροιας, ο κ. Τσιαμήτρος είχε εκτενή συζήτηση με την Διοικήτρια της Σχολής κα. Γαϊτανίδου και τον Πρόεδρο των Συνοριακών Φυλάκων κ. Χαρέλα. Σ΄ ένα χώρο που ο υποψήφιος βουλευτής έβαλε το δικό του λιθαράκι όταν ως Αντιδήμαρχος Βέροιας, πριν 15 χρόνια περίπου, είχε βοηθήσει σε ότι ανάγκη προέκυπτε στις πανέμορφες εγκαταστάσεις.

Τόσο η Αστυνομική Υποδιεθύντρια, όσο και ο Πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων αναφέρθηκαν σε ζητήματα έλλειψης υποδομών, ώστε η Σχολή που βρίσκεται σ΄ ένα εξαιρετικά ωραίο και λειτουργικό χώρο να αποκτήσει την δυνατότητα ανάληψης περισσότερων εκπαιδευτικών σεμιναρίων και φιλοξενίας πολλαπλάσιου αριθμού εκπαιδευομένων αστυνομικών από Ελλάδα και Ευρώπη.

«Αποχώρησα από την Σχολή με ανάμικτα συναισθήματα. Από την μία, για τις πανέμορφες εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε ένα μοναδικό τοπίο και ανάλογες δεν υπάρχουν στην χώρα μας. Με εργαζόμενους αστυνομικούς αφοσιωμένους στο σημαντικό καθήκον της εκπαίδευσης και των άρτιων υπηρεσιών στους εκπαιδευομένους. Αστυνομικούς όλων των βαθμίδων που οραματίζονται μια σχολή ευρωπαϊκού επιπέδου, μιας και συντελούν όλες οι προϋποθέσεις.

Από την άλλη, διαπίστωσα ότι υπάρχει μια στασιμότητα στην ανάπτυξη της Σχολής. Όταν επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ πήρε σάρκα και οστά, όλοι περίμεναν ότι οι δυνατότητες θα πολλαπλασιαστούν στα επόμενα χρόνια. Δυστυχώς όμως τίποτα δεν έγινε τόσο από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από την σημερινή της Νέας Δημοκρατίας.

Οφείλουμε όλοι μας να συμβάλλουμε ώστε να κατασκευαστούν νέοι κοιτώνες οι οποίοι θα μπορούν να φιλοξενήσουν περισσότερους εκπαιδευομένους αστυνομικούς, δίνοντας την δυνατότητα υλοποίησης πολλαπλάσιων σεμιναρίων πανελλήνιας και ευρωπαϊκής εμβέλειας. Αυτό θα είναι προς όφελος της τοπικής οικονομικής ζωής και φήμης για την Βέροια και την περιοχή της» κατέληξε ο κ. Νίκος Τσιαμήτρος.