Νίκος Τσιαμήτρος: Περιορισμός του λειτουργικού κόστους των εμπόρων και αναπτυξιακά κίνητρα

Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, καθώς και με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας συναντήθηκε ο Υποψήφιος Βουλευτής Ημαθίας με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κ. Νίκος Τσιαμήτρος.

Ο κ. Τσιαμήτρος είχε την δυνατότητα να συζητήσει ζητήματα της αγοράς της Βέροιας και της Αλεξάνδρειας και προβλήματα που απασχολούν τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, η Πρόεδρος Αθηνά Πλιάτσικα-Τσιπουρίδου τόνισε στον υποψήφιο βουλευτή την απουσία του «επιχειρείν» από τα προεκλογικά προγράμματα και επισήμανε πως οι έμποροι δεν επιθυμούν την επιδοματική πολιτική, αλλά την πολιτική των αναπτυξιακών κινήτρων και της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η συζήτηση που είχε ο κ. Τσιαμήτρος με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας κ. Γιώργο Δημητριάδη, στην συνάντηση που είχαν στην Αλεξάνδρεια.  

«Τα εμπορικά καταστήματα των πόλεων της Ημαθίας πάντα θα χρειάζονται τη στήριξή μας και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την τόνωση της αγοράς μέσα από δράσεις θα είναι πάντα αναγκαία. Επειδή προέρχομαι από τον χώρο της αγοράς γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα που υπάρχουν και γι αυτό ενώνω την δική μου φωνή με την δική τους» είπε ο κ. Νίκος Τσιαμήτρος και πρόσθεσε:

«Πέραν από την ανάγκη να υπάρξουν παρεμβάσεις για τον περιορισμό του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων και την στήριξη της επιχειρηματικότητας είναι σημαντικό να ενισχυθεί το εισόδημα των καταναλωτών οι οποίοι στηρίζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την «ραχοκοκαλιά» της ελληνικής οικονομίας. Οι Έλληνες πλέον, εξαιτίας της ακρίβειας, του κόστους ζωής και της ενεργειακής κρίσεις κόβουν από παντού. Περιορίζουν τις δαπάνες τους για ένδυση, υπόδηση, διασκέδαση και ψυχαγωγία και διακοπές. Τις περιορίζουν για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις βασικές τους ανάγκες» δήλωσε ο κ. Τσιαμήτρος.